Toevoegen aan mand  

 zoekresultaat

Voeding

Auteur--

Editor--

Jaar2016

PublicatietypeAflevering

SerieTijd-schrift

Volume6/3

Subtitel--

Pagina’s93

UitgeverHeemkunde Vlaanderen

PlaatsMechelen

ISBN--

Citation key--

Trefwoorden--

Plaatsgegevens

Exemplaar55163 ReknummerT-19-4-a

Inhoud
Voeding 4-5
Deneweth H.

Etenresten uit een beerput : archeologisch onderzoek van vroegere voedingspatronen 6-21
Ervynck A.
  • Koopkracht en voedingscultuur , pp. 19-20

'Beaucoup de fruits' : over de plaats en de rol van fruit in het adellijke maaltijdenpatroon (circa 1860-1914) 22-41
Onghena S.
  • Huishoudboeken: een bron voor adellijke eetcultuur , pp. 24-25
  • Kasteelmoestuinen en boomgaarden , pp. 25-30
  • De hovenier, onmisbaar in de equipe van het dienstpersoneel , pp. 30-32
  • Fruitopslag en keuken , pp. 32-33
  • Conservering en bereiding van fruit , pp. 33-34
  • Fruit in aristocratische maaltijden , pp. 34-36
  • Adellijke bals en banketten , pp. 36-37
  • Sociale distinctie , pp. 37-39

Hemels zoet : culinaire adviezen en desserts op het Vlaamse platteland, 1900-1940 42-63
Luyten S., Segers Y. & Draye G.
  • Culinaire kennis voor het platteland: De Boerin , pp. 44-47
  • Welke nagerechten? , pp. 48-56
  • Tijd voor taart , pp. 56-59
  • Spaarzaam en zuinig , pp. 59-60
  • Voedzaam en (niet) gezond , pp. 60-61
  • Over keukengerei , pp. 61-62

Kinderen en hun voeding in Brusselse ziekenhuizen in de negentiende eeuw 64-79
Scholliers P.
  • Hospitaalreglementen , pp. 66-68
  • Brusselse ziekenhuizen en hun maaltijden , pp. 69-72
  • Zieke kindjes aan tafel , pp. 72-77

'Een stukje van elk' : kaas en verefgoeding in België tussen 1945 en 2000 80-93
Geyzen A.
  • Een Europees landbouwbeleid , pp. 81-82
  • Vererfgoeding en de Boerinnenbond/KVLV als portaal , pp. 82-85
  • Vererfgoeding op het raakvlak van productie en consumptie , pp. 86-91
  • Vererfgoeding van kaas in België: van geografische naar historische herkomstbenamingen , pp. 91-92
Toevoegen aan mand  

 zoekresultaat